Tonijn

De wereldwijd meest verkochte vis in blik is ongetwijfeld de tonijn. Hier wordt met name de Skipjack variëteit voor gebruikt. Dit product ontbreekt uiteraard ook niet in het assortiment van Mediterra. Deze tonijn komt tegenwoordig niet meer uit het Middellandse Zeegebied, maar met name uit de Stille Oceaan. De hoeveelheid tonijn die momenteel nog wordt gevangen in de Middellandse Zee is zo gering dat deze vanwege de exclusiviteit met name lokaal wordt gebruikt.

Tonijn wordt in de Italiaanse keuken gebruikt in pastasauzen, op de pizza en in salades. Uiteraard is er op de kaart in restaurants ook veel verse tonijn te vinden als hoofdgerecht of als carpaccio.

In de horeca en in de verwerkende industrie wordt meestal gebruik gemaakt van blikken van 1705 gram. In dit formaat voert Mediterra zowel tonijn in plantaardige olie als in water onder de merken Adria en ons huismerk Deliterra. Deze tonijn komt veelal uit de Filippijnen en wordt per zeecontainer geïmporteerd. De kleine blikjes vinden via o.a. via het delicatessenkanaal hun weg naar de particuliere markt. In dit formaat voert Mediterra tonijn tevens in olijfolie.