Pizzadozen

Ook in Nederland is de pizza inmiddels ingeburgerd geraakt als fast-food. Natuurlijk wordt er in de pizzeria nog een heerlijke pizza aan tafel gegeten, maar steeds meer is de pizza een product dat achterop de brommer wordt bezorgd. In een doos! En deze dozen komen voor het overgrote deel uit Italië.

n

Een pizzadoos heeft een kenmerkende vorm en is verkrijgbaar in diverse maten, kwaliteiten en modellen. De doos houdt de pizza warm, maar condenseert niet. De belangrijkste eigenschap is dat het materiaal van de doos geschikt is voor de verpakking van levensmiddelen. Alle pizzadozen van Mediterra voldoen aan deze eis.

n

De belangrijkste modellen zijn het model Sardegna, het model Americano en het model Calzone. Het model Sardegna is leverbaar in de enkel kraft en de dubbel kraft kwaliteit, en tevens met aluminium binnenkant. Het model Calzone, speciaal ontworpen voor de dubbelgeslagen pizza, is leverbaar in de dubbelkraft kwaliteit en met aluminium. Het model Americano is leverbaar in de enkel kraft en de dubbel kraft kwaliteit, maar ook in de Onda Bassa kwaliteit, een zwaardere kwaliteit golfkarton. De afmeting van de doos varieert van 24 cm tot 45 cm en de hoogte van 3 cm tot 4,5 cm. Niet alle kwaliteiten zijn overigens in alle maten verkrijgbaar.

n

U kunt uiteraard ook kiezen voor een doos met een eigen opdruk in het model en maat naar keuze. Eenmalig zijn hier clichékosten aan verbonden.