Olijfolie & Azijn

Extra vergine olijfolie is een van de meest gewaardeerde producten van Italië. Het gebruik van olijfolie past binnen een gezond dieet en de smaak van olijfolie is onovertroffen. De Italiaanse olijfolie heeft de status van beste olijfolie ter wereld. Vele Italiaanse regio's produceren hun eigen olijfolie, die aansluit bij plaatselijke gerechten. Mediterra heeft daarom verschillende soorten olie in diverse soorten verpakkingen en maten in haar assortiment.

Mediterra verkoopt diverse soorten olijfolie:

  • Extra Vergine Olijfolie
  • Olijfolie
  • Olio di Sansa e Oliva (Pomace olijfolie)
  • Gearomatiseerde olijfolie

Mediterra voert van leverancier Meditalfood uit Puglia, het merk Fior d'Oliva. Deze olijfolie staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Naast de liter flessen is de olijfolie verkrijgbaar in 5 liter blikken en tevens op aanvraag in fusten. 

Van de producent Accademia Olearia, gevestigd op Sardinië, voert Mediterra een lijn olie met beschermde herkomstbenaming (DOP), waaronder tevens een biologische olijfolie. 

Daarnaast biedt Mediterra u de gehele Cirio lijn aan.

Aceto Balsamico di Modena
Typisch voor de Italiaanse keuken is de Balsamico azijn, gemaakt van o.a. de Trebbiano druif. Verhitting van de druif start het fermentatieproces waarbij de suikers worden omgezet in alcohol. Door toevoeging van reeds gerijpte oudere azijn wordt de alcohol omgezet in azijnzuur waarna de azijn verder moet rijpen. Een goede Balsamico ligt minstens 12 jaar op hout. Er zijn varianten die zelfs tientallen jaren worden gerijpt. Door het natuurlijke proces dikt de azijn in de loop van de jaren verder in. Hierdoor ontstaat een zeer delicate smaak die niet te vergelijken is met de commercieel gefabriceerde varianten. Mediterra verkoopt balsamico van Terra del Tuono en Cirio.