Koffie

Hoewel in Italië geen koffie wordt verbouwd is deze drank wel zeer belangrijk voor de Italiaan. Het drankje is onlosmakelijk verbonden met de Italiaanse cultuur. Het niet goed bereiden van de koffie is een zonde in Italië, ze hebben het niet voor niets over de 4 M's die belangrijk zijn voor de bereiding van koffie:

  1. La Mano (de hand)
  2. La Macinatura (de maling)
  3. La Macchina (de machine)
  4. La Miscela (de melange)

De beste Italiaanse koffie wordt gemaakt van arabica-bonen. Espresso verkrijgt men door onder druk heet water door de gemalen bonen heen te persen. Een goede espresso is te herkennen aan de nootachtige kleur van de koffie voorzien van een mooie creme laagje. Door hier geschuimde melk aan toe te voegen ontstaat de in Nederland zo geliefde cappuccino.

Gimoka, een koffiebedrijf uit Noord-Italië, is het merk koffie dat Mediterra vertegenwoordigt op de Nederlandse markt. Gemalen koffie, koffiebonen, koffiecups en een koffieautomaat geschikt voor de cups maakt het assortiment compleet.